Чорная парэчка: карысныя ўласцівасці і супрацьпаказанні Just My Beauty
У нашым рацыёне чорная парэчка з'явілася досыць даўно. Першыя згадкі пра яе сустракаюцца ў XI стагоддзі. Гэты куст вырошчваецца на тэрыторыі Пскова і Ноўгарада, а да XVII стагоддзю, дадзеная ягада дабралася да Масквы. Карысныя ўласцівасці чорнай парэчкі былі заўважаныя вельмі даўно і выкарыстоўваліся ў народнай медыцыне прыкладна з XV стагоддзя. У цяперашні час на тэрыторыі Расіі і Украіны дадзены куст можна сустрэць практычна ў кожным садзе або даче.Черная парэчка можа дасягаць вышыні ў 150 см, а яе лісце маюць дастаткова спецыфічны водар. Пладамі з'яўляюцца невялікія ягадкі, якія растуць на галінках і маюць фіялетавы і чорны колер. Кветкі ў парэчкі ружовага колеру і растуць у суквеццях па 5-8 штук. У прыродзе дадзены хмызняк можна сустрэць паблізу балот і рэк, а таксама на лугах. З чаго складаецца парэчка? Парэчка валодае велізарнай колькасцю карысных мікраэлементаў і вітамінаў. Ужываючы дадзеную смачную ягаду, вы можаце аднавіць і ўмацаваць свой імунітэт. Ягады парэчкі выкарыстоўваюць для прыгатавання лікёраў, вінаў, кандытарскіх вырабаў і нават некаторых больш сытных страў. Варта адзначыць, што ў народнай медыцыне выкарыстоўваюцца лісце парэчкі. Якія рэчывы утрымлівацца ў парэчках? Пекцінавыя і дубільныя рэчывы; Фосфар, магній, медзь, марганец, жалеза, сера, калій, свінец; Вітаміны A, B, C, E, K, P; Фосфарная, яблычная, цытрынавая, щавельная, аскарбінавая кіслаты. Вавёркі, тлушчы, вугляводы. Лячэбныя ўласцівасці парэчак У чорнай парэчкі велізарная колькасць карысных уласцівасцяў, якія дапамагаюць чалавечаму арганізму спраўляцца са шматлікімі хваробамі. Ўжыванне парэчкі з'яўляецца выдатнай прафілактыкай розных захворванняў. Гэта звязана з тым, што багаты склад чорных парэчак дазваляе ўплываць практычна на ўсе органы чалавека. У розных медыцынскіх прэпаратах выкарыстоўваюцца не толькі ягады, але і лісце дадзенага хмызняку. Гэта звязана з тым, што з лісця можна атрымліваць вялікую колькасць карысных веществ.Отметим, што дзённая норма вітаміна C для чалавечага арганізма змяшчаецца ў 15-20 ягадах парэчкі. Парэчка дазваляе палягчаць працягу захворванняў і паскараць працэс выздараўлення пасля аперацый. Які змяшчаецца ў ёй калій дазваляе выводзіць з арганізма соль (карысна пры хваробах нырак і сардэчна-сасудзістай сістэмы). Эфірныя алею парэчкі маюць выдатныя антысептычныя, мочегонные і супрацьзапаленчыя ўласцівасці. Ягады парэчкі выдатна павышаюць тонус арганізма і нармалізуюць працу ўсяго груп органаў. Пры хваробах вачэй, сасудаў і сэрца рэкамендуецца дадаваць па магчымасці ў свой рацыён чорную парэчку. Таксама адзначым, што ў парэчках вялікае ўтрыманне цукру, але дыябетыкаў ўжываць яе можна (перш чым прымаць, пракансультуйцеся з урачом і прайдзіце тэст на індывідуальную пераноснасць). Для зняцця калацця і стымуляцыі працы кішачніка, страўніка і стрававальнага гасцінца, таксама неабходна дадаць у свой рацыён чорную парэчку. Чорная парэчка з'яўляецца добрым сродкам для прафілактыкі і лячэння хваробы Альцгеймера (добра падтрымлівае інтэлектуальны ўзровень людзей сталага веку). Чорная парэчка спрыяе вывядзенню таксінаў з арганізма (свінец, кобальт, ртуць, соль). Акрамя гэтага, розныя высыпанні і скурныя захворванні лёгка паддаюцца яе ўздзеяння. Лячэбныя рэцэпты з парэчкі Прылаўкі аптэк ўтрымліваюць вялікую колькасць розных лекавых сродкаў, у склад якіх уваходзіць чорная парэчка. Але найбольш шырокае прымяненне ў чорнай парэчкі ў народнай медыцыне. Выкарыстоўваюцца ў ёй не толькі ягады, але і лісце хмызняку. Для кожнага асобнага захворвання існуе асобны рэцэпт прыгатавання спецыяльнага адвара ў хатніх умовах. У народзе часта выкарыстоўваюць адвары з парэчак для прафілактыкі вірусных захворванняў. А вось для непасрэднага лячэння прастудных захворванняў неабходна жменю ягад чорнай парэчкі заліць шклянкай кіпеню. Атрыманай сумесі даць астыць і настаяцца на працягу некалькіх гадзін, затым працадзіць. У суткі неабходна выпіваць 2-3 такіх шклянкі. Дадзеная настойка падыме імунітэт і валодае выдатнымі патагоннае і супрацьзапаленчае уплывам. Для падтрымання імунітэту неабходна прымаць спецыяльны настой з сушаных ягад чорнай парэчкі і пладоў шыпшынніка. Для настою трэба дзве аднолькавых жменькі ягад заліць кіпенем (1 да 2). Ёмістасць неабходна зачыніць і чакаць поўнага астуджэння настою. Змест неабходна добра працадзіць, а застаўся настой прымаць 3-5 раз у суткі па паўшклянкі. Для стабілізацыі крывянага ціску, неабходна змяшаць ягады чорнай парэчкі з цукрам (1 да 2) і дадаць у рацыён як дэсерт. Для барацьбы з цынга трэба заліць кіпенем здробненыя уцёкі хмызняку і настойваць на працягу 15 хвілін. Пры язве дванаццаціперснай кішкі і страўніка, парушэннях абменных працэсаў і хваробах печані рэкамендуецца піць свежевыжатый сок. Ад большасці захворванняў, у тым ліку і мачакаменнай хваробы, дапаможа настой з дробна нарэзаную (шасці сталовых лыжак) лісце чорнай парэчкі. Лісце неабходна заліваць літрам кіпеню і настойваць на працягу гадзіны. Атрыманы настой трэба абавязкова працадзіць і выпіць па шклянцы пяць разоў у суткі. Для густу можна дадаць цукар. Супрацьпаказанні Чорная парэчка мае мноства карысных уласцівасцяў, але варта звярнуць увагу на тое, што кожны прадукт мае свае супрацьпаказанні. Гэта звязана з тым, што кожны арганізм унікальны і мае свае асаблівасці. Калі ў вас няма алергічнай рэакцыі на гэтую ягаду смела ўжывайце яе ў невялікіх колькасцях. У выпадках, калі норма перавышана можа ўзнікнуць панос і алергічная рэакцыя ў выглядзе пачырванення. Людзям, якія маюць праблемы з тромбамі (тромбафлебіт) не варта ўжываць чорную парэчку з-за вялікага ўтрымання ў ёй вітаміна K. Ад парэчак таксама варта адмовіць цяжарным і якія кормяць жанчынам. Сок з чорнай парэчкі проціпаказаны пры гепатыце і пасля перанесенага інсульту і інфаркту. народныя сродкі Карысць ягад
Комментарии
Отправить комментарий