Дыета Прынцып для пацыентаў з хранічным захворваннем нырак
Прынцып дыеты для пацыентаў з хранічным захворваннем нырак выглядае наступным чынам: пяць нізкіх і адзін высокі: нізкі калій, нізкім утрыманнем солі, нізкі ўзровень фосфару, з нізкім утрыманнем тлушчу, нізкім утрыманнем бялку (за выключэннем тых, з сіндромам Нефратычны), высокі вітамін.
Высокае ўтрыманне калія 1. нізкі калій прадуктаў харчавання павінна быць забаронена: усе віды ядомых грыбоў, бульбы, кітайскі ямс, капуста, дата, бананы, апельсіны, белы грыб, персік, абрыкос, шпінат, згвалтавання і г.д.
2. нізкім утрыманнем солі з высокім утрыманнем солі прадуктаў: глутамат натрыю, сода, узломшчык, тонкай сушаныя локшыну, соевы соус і г.д. Пацыенты, у якіх артэрыяльны ціск не з'яўляецца стабільным або мае сур'ёзныя ацёкі, варта пазбягаць солі. Увогуле, кожны пацыент прымае соль менш за 3 г кожны дзень.
3. высокі нізкі фосфару ўтрыманне фосфару ў прадуктах харчавання: прадукт марскі харчовай і марскі завод, такія як марскія водарасці, рукамыйніцы, кішачнік жывёльнага, кунжут, чай, мёд, жаўток і г.д.
4. з нізкім утрыманнем тлушчу заўвага: Забаронена выкарыстоўваць алей жывёла падчас падрыхтоўкі ежы. Вазьміце алей у асноўным, не прымаюць у тоўстай ежы. Гэта лепш для пацыентаў з хваробай нырак, каб мець кукурузнае алей ўтрымлівала ненасычаныя тлустыя кіслоты.
5. з высокім утрыманнем бялку якасці можа прымаць патрэбную колькасць яечны бялок, малако і дробнага нішчымнага мяса, колькасць спажытага павінна быць менш, чым 100 грам. Не прымайце ўсё віды арэхаў, такіх як арахіс, насенне дыні і грэцкія арэхі.
6. высокі вітамін прымаць больш гародніны і кожны выгляд вітаміна, такіх як груша, яблык, агурок, памідор і г.д.
Заўвага: пазбягаць вострай ежы (напрыклад, лук, імбір, часнык і г.д.). Пазбягайце дыму і спіртных напояў, а таксама пазбягаць мяса сабакі. Будучы олигурия, пацыентам неабходна кантраляваць спажыванне вады. У цэлым, спажыванне вады павінна быць менш, чым аб'ём мачы на дзень раней.
Комментарии
Отправить комментарий